SEJEM EXPO ME GO

ALIASKO NA SEJMU EXPOMEGO

 

Od 19. do 22. februarja je potekal na sejmišču v italijanski Gorici sejem namenjen hišnemu opremljanju, energetski učinkovitosti in prostemu času. Tam smo bili tudi mi, Aliasko d.o.o., z našo široko izbiro kamnitih oblog. Odločili smo se predstaviti na sejmu, ker nam to pomeni odlično priložnost naše lokalne promocije ter ob enem smo se tja odpravili tudi s ciljem pridobiti kvalitetne informacije od naših potencialnih strank ter mimoidočih, ki jih je pot tiste dni zgolj naključno ali nenamensko pripeljala na sejem. Namreč zelo nas zanimajo njihove tegobe in želje, pa da se razumemo, le da so te povezane s kamnitimi oblogami. To nam pomaga bolje  spoznati našo stranko ter se ji optimalno približati z našo ponudbo. Posebnost sejma je, da je za obiskovalca brezplačen in to se pokaže še na toliko bolj raznolikem obisku. Obiskovalci, ki so se ustavili ob naši stojnici so lahko bili povsem obsedeni s svojo idejo postavitve kamnitih oblog na točno znani površini pri njih doma in so nam to hiteli pojasnjevati, saj veste s tisto iskrico v očeh. Ali pa kot druga skrajnost so tisti, ki so povsem prezrli bistvo naše stojnice in so le posegli po salami, ki je bila seveda njim namenjena. Gospa iz Krmina je celo pohvalila naše »jugoslovanske« mesnine.

Tisti, ki so se pri stojnici ustavili z namenom pogledati izdelke, so si vedno izbrali tisto oblogo, ki jih je očarala in to so nam tudi povedali: »Poglejte, tisti kamen bi lepo šel na naš kamnin.« No lahko je bil to del stene v dnevni sobi ali hodniku, ali zunanji steber pod streho, ali del fasade… Idej želenih postavitev je bilo ogromno.

 

Katera obloga je požela največ zanimanja?

Težko je izpostaviti tisto, ki je bila najbolj opažena. Lahko pa z gotovostjo povemo, da nas je presenetilo, da je bilo veliko zanimanja za našo zadnjo pridobitev, in sicer Atlanta (gnajs) ter Roma (obdelan skril). Slednja se je izkazala bolj primerna za podzidek (cokel) fasad, ki so bolj klasično orientirane ali pa oblaganje sten kleti. Obloga iz gnajsa pa se je večkrat omenjena kot primerna za oblaganje kamina. Še vedno se precej ljudi odloča okrasiti notranjo steno ali del stene s kamnitimi paneli iz kvarcita. Lahko je to v dnevni sobi, spalnici, hodniku, stopnišču ali celo kopalnici. Ti paneli so danes relativno ugodni in enostavni za polaganje, saj so predhodno že obdelani in zlepljeni v končni format panela. Tudi barvna raznolikost različnih kvarcitnih kompoziciji omogoča ustrezno usklajenost z obstoječim izgledom prostora, tako notranjega kot tudi zunanjega. Tudi zunanji betonski zidovi okolice lahko s takšno kamnito oblogo pridobijo zavidljiv videz. Pri tem je pomembna izbira zaključka vrha zidu, katero se navadno zaključi s kamnito ploščo debeline najmanj 3 cm. To je tako imenovana »kapa«, ki ni nujno, da je izvedena iz enake kamenine, nujno je le da je celotna obloga barvno usklajena.

Prezrte niso ostali niti kamniti paneli rustikalnega izgleda. Ti paneli so sestavljeni iz predhodno obdelanega kamna, ki ima stranice obtolčene in ne rezane. Kamni so zloženi in zalepljeni na podlago, ki je lahko mreža ali betonska podlaga. Ta sistem ima globoke fuge, kar daje končni površini poseben videz, ki je nekoliko bolj grob glede na dekorativni kamen.

Rekonstruirani (umetni) kameni iz naše ponudbe zbujajo pozornost prav zaradi svoje avtentičnosti, saj so njihovi reliefi površin povzeti po pravem kamnu. Vrhunski približek pravemu kamnu sta posebej Altopiano in Manoior, ki sta dejansko posnetek klasično klesanih kamnitih fasad. Ti sistemi imajo vogalne elemente večjih formatov, medtem ko znotraj vogalov se oblaga zidove z manjšimi formati kamna. Barve kamnov so pri teh izdelkih vrhunsko vmešane in praktično težko razločimo razliko med pravim in umetnim kamnom. Te obloge ustrezajo oblaganju tako notranjih kot zunanjih stenskih površin. V notranjosti lahko krasijo kleti, preklade zidnih odprtin in podobno. Z našo razlago široke uporabnosti te obloge so se strinjali tudi obiskovalci ter nas v določenih primerih še dopolnili pri možnosti kje bi sami radi oblogo uporabili.

Ne bi rada v članku na dolgo in široko hvalila naše ponudbe. Namen članka je osveščati tiste, ki jih kamnite obloge zanimajo. Vse detajlne informacije o kamnitih oblogah lahko dobite pri nas na sedežu podjetja v Novi Gorici, kjer vam bom jaz ali moji sodelavci z veseljem objasnili številne možnosti postavitve kamnitih oblog ter njihove pravilne vgradnje. O posamezni oblogi si lahko že takoj preberete na naši spletni strani kamnite-obloge.si.

 

Napisala:

Nataša Gabrijelčič

Datum objave: 5. 5. 2015